Overheidsinformatie voortaan ook in Egyptisch

image

De voorzitter van de Egyptische Vereniging in Nederland (EGV), Horus Semerchet heeft er bij de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilian Ploumen (PvdA) op aangedrongen, dat door het toenemend aantal Egyptenaren in Nederland, de noodzaak om overheisinformatie ook in het Egyptisch te publiceren.

Al in 2011 drong de EGV hier bij de toenmalige minister van Asiel en Immigratie, Gerd Leers (CDA) op aan. Het toenmalige kabinet Rutte I zag er echter vanaf omdat gedoogpartner Geert Wilders (PVV) het hier niet mee eens was.

Minister Ploumen heeft echter vrijdagochtend verklaard dat zij direct na het zomerreces met een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer komt. De fracties van PvdA, SP, Groen Links, D66, PvdD en CDA hebben aangegeven dat zij dit wetsvoorstel zullen steunen. Fractievoorzitter Wilders van de PVV gaf als commentaar: “Ploumen is knettergek. De PVV zal niet buigen voor deze Egyptisch inmenging in onze mooie Nederlandse cultuur. PvdA-Kamerlid Marcouch: “In het kader van de verder internationalisering vinden wij dit niet meer dan een logische stap.” Karabulut (SP): “Al decennia geven we onze informatie ook uit in het Engels, Turks en Marokkaans. Dat Egyptisch hier aan toegevoegd wordt vinden wij een stap naar verdere multiculturalisering van de overheid. Als strijders voor het internationalisme kunne wij hier alleen maar achter staan.” Zijlstra (VVD) was niet voor commentaar bereikbaar. Pechtold (D66) wil nog verder gaan. Ook het Etruskisch en het Sikriet zouden toegevoegd moeten worden, volgens hem.

Minister Ploumen verwacht dat de wet op 1 oktober 2016 in zal kunnen gaan. De Luchthavens Schiphol en Eindhoven hebben aangegeven dat ook zij hun informatie zo spoedig mogelijk zullen aanpassen, hoewel zij niet onder deze Wet Invoering Egyptische Taal (WiEt) zullen vallen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s