Chemours verovert gifstoffenmarkt

blog04

De Dordtse teflonfabriek Chemours, beter bekend als DuPont, bleek deze week een bijzonder ongezonde chemische stof te produceren. Volgens toxicologen is deze stof onder andere kankerverwekkend.

Dat schrijft de Volkskrant woensdagochtend op basis van resultaten van laboratoriumtests. De stof, GenX, veroorzaakte in de tests onder meer kanker, nierziekten, leverschade en vruchtbaarheidsproblemen bij ratten en muizen.

Omdat teflon de laatste tijd al vaker in verband werd gebracht met gezondheidsproblemen, was de winstmarge van Chemours sinds 2014 al dramatisch teruggelopen. Na de laboratoriumtests van de toxicologen besloot Chemours dan ook een andere koers te gaan bevaren en zich te gaan toeleggen op ongediertebestrijding.

De woordvoerder van Chemours geeft aan dat het bedrijf bijzonder verheugd is over het resultaat van de laboratoriumtests: “Er was dit jaar al vaker gesproken over ongediertebestrijding, maar we waren bang dat ons gif daarvoor niet krachtig genoeg zou zijn. Bovendien was er geen budget voor de dure laboratoriumtests, maar deze zijn nu gratis uitgevoerd dankzij onze uitstoot van GenX. We kunnen ons dus met een gerust hart in dit nieuwe avontuur storten.”

Chemours zal gifstoffen tegen ratten en muizen op de markt brengt, alsook een gamma tegen insecten. Hun paradepaardje wordt de allround gifspray “Teffany”, die in een gebruiksvriendelijke flitspuit zal worden aangeboden.

Het nadeel van deze ommezwaai is wel dat de uitstoot van schadelijke stoffen niet onmiddellijk zal stoppen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: de buurtbewoners zullen geen last meer hebben van bijen en andere hinderlijke insecten, aldus de woordvoerder van Chemours.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s