Britse economie blijft groeien, ondanks Brexit

brexit_0.jpg

LONDEN – Ondanks alle bangmakerij van Eurofielen als Merkel, Rutte, Pechtold, Samsom en Juncker, zal de Britse economie ook komend jaar blijven stijgen. Dat stellen accountants van het gerenommeerde kantoor EY, voorheen Ernst & Young.

Ook sluit EY belastingverlagingen niet uit. De onderzoekers voorspellen dat de Britse economie in 2017 op 0,4% uit zal komen. In eerdere, veel te positieve, ramingen werd uitgegaan van 2,6%. De Brexit toont dus aan dat uit de EU stappen betekent dat de economie door blijft groeien.

De Britse regering reageert verheugd. Minister Boris Johnson van Buitenlandse Zaken: “Brexit toont aan dat de British Empire alle golven regeert. Groot Brittannië zal zonder de Brusselse dictaten weer de wereldmacht zijn, die het altijd al was. Make Britain great again!”

boris-johnson

Vanuit het buitenland ontvangt Groot Brittannië veel complimenten van aanstaande regeringsleiders en staatshoofden. Donald Trump overweegt een Amexit, naar aanleiding van de geweldige economische successen na de Brexit. Hij feliciteerde de Britten met een: “Make America great Again, thanks for the Brexit. The Anglo-American-Christian-Judean culture will rule the world. We will never surrender.”

trump

Eveneens vanuit Amerika reageert Geert Wilders: “Maak de Europese natiestaten weer de grootmachten die we altijd al geweest zijn. Groot Brittannië, dank jullie wel voor de Brexit. De Nederlands-Britse-Joods-Christelijke cultuur zal de wereld regeren, nooit zullen wij buigen voor andere minderwaardige culturen.”

wilders

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. John Piket schreef:

    De groei van de economie in de UK was tot aan Juli. Prijzen van benzine en levensmiddelen zijn al gestegen en dat gaat nog door. Dus of Brexit goed is, ik heb mijn bedenkingen. Ik zie het om mij heen, aangezien ik in Engeland woon

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s