Venco vervangt varkens boerderijdrop door schaapjes

dropROOSENDAAL – De gezamenlijke moslimorganisaties Nederland (GMoN) hebben een akkoord gesloten met Venco om de varkentjes van de boerderijdrop te vervangen door schaapjes.

“Boerderijdrop is nu juist één van de weinige Venco-producten waarvan de varkensgelatine zonder problemen vervangen kan worden door rundergelatine,” zegt Abdelhamed El Hassani, de voorzitter van de GMoN. “Dan is het zonde dat juist deze variant dropvarkentjes bevat.” Boerderijdrop bestaat echter traditioneel uit 12 verschillende figuurtjes. Het akkoord dreigde dan ook te mislukken, maar toen kwam Hussein Yildirim, de voorzitter van het Turks Moslim Overleg, met het voorstel om in de plaats van het varken een schaapje toe te voegen aan de dropmelange.

“Het zal nog even duren voor de nieuwe dropmix in de winkel ligt,” verduidelijkt El Hassani. “Er moet nog een nieuwe mal worden gemaakt voor de productiehal. Deze mal wordt in principe gefinancierd door gelden van de moslimgemeenschap, maar gelukkig wordt dit grotendeels opgevangen door subsidies. Verder moet Venco ook het recept nog aanpassen zodat er geen varkensgelatine meer nodig is.”

blog14b

De dropschaapjes zijn niet het eerste initiatief van de GMoN. Ook het Halal Food Sign was een initiatief van de GMoN, een overkoepelend overlegorgaan dat het Turks Moslim Overleg en de Marokkaanse Islamitische Organisatie omvat.
.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s