80% Nederlanders homofoob

LHOMO4_uitgelicht

AMSTERDAM – Hoewel de Amsterdamse Gay Pride al 21 jaar bestaat en jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, heeft de Nederlander nog steeds moeite met het evenement. Dit blijkt uit het Evenementen Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brandconsultancy onder 1600 Nederlanders. “Nederlanders hebben er echt moeite mee,” zegt Beerda.

 

‘Zoenende mannen’

 

“De respondenten van het onderzoek hebben meestal maar één beeld van de Gay Pride,” aldus Beerda, “Ze weten niet dat de Gay Pride uit een programma van twee weekn vol evenementen bestaat. Ze denken alleen maar aan de botenparade met ontblote bovenlichamen en zoenende mannen.”

 

Dat beeld maakt het evenement voor sommige Nederlanders lastig te accepteren, stelt de onderzoeker. “Vooral lager opgeleide mannen van buiten de Randstad hebben moeite om naar de Canal Parade te kijken,” zegt Beerda.

 

80% heeft geen sympathie

 

“Men vindt ook cultuurfestivals als Oerol vreemd. Het opmerkelijke hieraan is dat ze toch sympathie op kunnen brengen voor deze festivals, ook al kennen ze het niet. Voor de Gay Pride is gewoon echt weinig sympathie.” Slechts 20% van de ondervraagden gaf in de enquête aan sympathie te voelen voor de Gay Pride. Dat bracht ons na enige creativiteit met deze onderzoeksresultaten tot de conclusie dat 80% van de Nederlanders homofoob is. Want ook wij kunnen goochelen met statistieken.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s