PVV: “Nederland moet Texas achterna”

on

blog42

DEN HAAG – In de Amerikaanse staat Texas werd afgelopen dinsdag een wet goedgekeurd die bepaalt dat studenten vanaf 21 jaar met een wapenvergunning voortaan hun wapen mee naar de universiteit mogen nemen. PVV-politicus Theo-Hans de Groof vindt dat Nederland in dezelfde richting zou moeten evolueren.

“Nederlanders zijn veel te braaf,” licht De Groof toe. “De Nederlandse wapenhandel is momenteel erg streng, terwijl je in het criminele milieu gemakkelijk aan een wapen kan komen. Straks hebben alleen terroristen nog geweren en dan loopt het fout af met Nederland.”

In 2015 hadden 72.086 Nederlanders een wapenvergunning (tegenover 72.645 in 2014). Veel te weinig, volgens De Groof. “Terroristen lachen ons uit in ons gezicht. Die groeien daarmee op. We gaan toch niet wachten tot er schietpartijen in scholen gaan plaatsvinden? Want die komen er hoor, als we zo doorgaan.”

De Groof pleit ervoor om alle jongeren van 17-18 jaar het theorievak wapenkennis te onderwijzen, bijv. in de bovenbouw van de middelbare school. Daarna zouden ze over een theoriediploma beschikken en een reeks praktijklessen kunnen volgen. Aan het einde van die reeks zouden ze een schietexamen kunnen afleggen. Op die manier zouden jongeren op 18-jarige leeftijd over een wapenvergunning kunnen beschikken, mits ze door een elementaire psychologische test heen komen.

“Natuurlijk is het niet de bedoeling dat ze dan meteen gewapend over straat mogen,” voegt De Groof nog toe. “In het begin mogen ze alleen in de schietclub over hun wapen beschikken. Pas als ze op hun 21 jaar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen voorleggen, mogen ze in bepaalde gevallen een wapen dragen. En ja, dat zou bijvoorbeeld op de universiteit kunnen zijn. Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen.”

Het voorstel moet nog verder worden uitgewerkt in samenspraak met partijvoorzitter Geert Wilders. “Maar ik denk dat we de motie ergens in september-oktober kunnen indienen in de Tweede Kamer,” aldus De Groof.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s