Landal Vaals halalpark?

on

boerka's lvh

VAALS – Met bovenstaand bericht waarschuwt de Facebook-pagina “Liefde voor Holland” dat we toch vooral de reviews van een vakantiepark moeten lezen, voor we er een vakantie boeken. Op de website staat de volgende bloemlezing van reviews te lezen:

HALALPARK.jpg

Échte Liefde voor Holland zou Échte Liefde voor Holland niet zijn, als we niet een kijkje gingen nemen op de bewuste site met reviews en, inderdaad, de genoemde reviews troffen wij ook aan. Maar… daarnaast troffen we veel meer positieve reviews aan:

halalpark2

Wat is er nu waar van dit zogenaamde “halalpark” dat “overspoeld” wordt door boerka’s? Échte Liefde voor Holland ging op onderzoek uit. Het blijkt dat Landal Vaals al jaren in augustus een deel van het park verhuurt aan rijke Arabieren. In de Arabische regio is het in deze maand bijzonder warm. Temperaturen rond de 50 graden zijn er geen uitzondering. Dus zoeken veel Arabieren verkoeling en gaan in Europa op vakantie. Dat is hun goed recht, lijkt ons. Landal is een commercieel bedrijf dat zijn geld verdient met de verhuur van huisjes aan toeristen. En of die toeristen nou uit Duitsland, België, Groot-Brittannië of Dubai komen, maakt Landal uiteraard niets uit. Dat mág trouwens ook niets uitmaken; het zou discriminatie zijn, wanneer Landal toeristen vanwege hun afkomst zou weigeren.

“Liefde voor Holland” vindt het echter nodig om mensen te waarschuwen, niet naar Vaals op vakantie te gaan, omdat daar Arabieren zijn. Dat is ongeveer hetzelfde als mensen te waarschuwen, niet op vakantie te gaan in Renesse, omdat daar bierdrinkende en lallende Duitsers zijn.

Volgens ons is iedereen vrij om op vakantie te gaan, waar hij of zij wil en hebben volwassen mensen daar geen waarschuwing voor nodig. Bovendien wordt met deze  zoveelste ‘boycot-actie’ het vrije ondernemerschap van alweer een Nederlandse ondernemer bedreigd. Want na de Hema, die hoofddoekjes verkoopt en Zwarte Piet zou boycotten en AH die een displaytje met ramadan-producten in een aantal van hun winkels had tijdens de islamitische vastenmaand, is Landal het volgende slachtoffer van de aanhangers van de Partij voor de “Vrijheid” die vrijheid van ondernemen kennelijk alleen vinden gelden voor ondernemers die niets aan mensen met een bepaalde religie verkopen. Volgens ons is dat in strijd met Artikel 1 van de Grondwet.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s