Ruim 30.000 moslims protesteren tegen IS en islam-extremisme

Schermafbeelding 2016-08-15 om 20.16.49

“Still” uit een video van de conferentie

HAMPSHIRE – (GEEN SATIRE) Duizenden moslims vanuit de hele wereld zijn in het VK bijeen gekomen voor een conventie waar ze protesteerden tegen extremisme en geweld van terreurgroeperingen als IS

Meer dan 30.000 leden van de Islamitische Ahmadiyya beweging ontmoetten elkaar in Oakland Farm in Hampshire voor een driedaagse conventie, de 50e keer dat dit jaarlijkse evenement plaatsvond.

Op de laatste dag legden de aanwezigen een gelofte van vrede en trouw aan hun thuislanden af, geleid door de mondiale Kalief van de beweging.

“Het enige waar de terroristen op uit zijn is om de leer van de Heilige Koran en de Heilige Profeet Mohammed om te zetten in geweld,” deelde de kalief, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, de aanwezigen mee, aldus Mail Online.

Laat duidelijk zijn dat zij niet de islam belijden, maar dat het er meer op lijkt dat zij hun eigen van haat haat vervulde en vergiftigde religie hebben uitgevonden.

“Laat duidelijk zijn dat zij niet de islam belijden, maar dat het er meer op lijkt dat zij hun eigen van haat haat vervulde en vergiftigde religie hebben uitgevonden.”

De Ahmadiyya beweging heeft 129 centra verspreid over het Verenigd Koninkrijk, inclusief de Baitul Futh moskee in het zuiden van Londen, de grootste moskee in West-Europa.

De beweging werd in 1889 in India opgericht met een sterke nadruk van vrede boven geweld en tolerantie boven extremisme.

We zijn Groot-Brittannië dankbaar. Zij hebben onze gemeenschap toegestaan om in de Britse samenleving te leven en bij te dragen aan de Britse samenleving.

De president van de UK Ahmadiyya Muslim Community, Rafiq Hayed, zei: “De meer dan 30.000 mensen uit meer dan 90 landen verzamelden zich op de conventie inde geest van broederschap en om dank te zeggen voor de veiligheid en vrijheid die zij in Groot-Brittannië vonden.”

“Velen vluchtten voor onderdrukking in andere landen en samen herbevestigen zij hun belofte van trouw aan de ware leer van de islam – welke de leer van vrede is – en om alle vormen van extremisme tegen te gaan.

“We zijn Groot-Brittannië dankbaar. Zij hebben onze gemeenschap toegestaan om in de Britse samenleving te leven en bij te dragen aan de Britse samenleving. We zijn er tot op om onszelf Britse Ahmadi Moslims te noemen.”

Bron: The Independent

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s