Hoera, ze zijn er weer!

blog55

 

TEN BOER – Het was gisteren lang aanschuiven in het Groningse dorpje Ten Boer. De eerste pepernoten werden daar immers gisteren in de schappen gelegd.

 

Het is een jaarlijks terugkerend spektakel dat al weken van tevoren wordt aangekondigd: de eerste pepernoten van Nederland bij supermarkt KiesKeur. De echte fans houden de website van de winkel al vanaf de eerste zomerdag in de gaten om de exacte datum en tijd alvast in hun agenda te kunnen noteren. Daarna begint het echte wachten.

 

Gisteren om 11 uur ’s avonds was het dan eindelijk zover. De fans, die van heinde en verre naar het hoge noorden waren afgereisd, stonden al sinds 5 uur ’s morgens in een lange rij voor de winkel aan te schuiven. Gelukkig was er de nodige randanimatie voorzien. Kinderkoor de Leidse Sleuteltjes maakte het wachten een stuk aangenamer met hun enorme repertoire aan sinterklaasliedjes en ook de plaatselijke fanfare liet deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbijgaan. Exact om 11 uur zwaaiden de winkeldeuren open en werden de eerste pepernoten door twee kleurpieten in de menigte gestrooid.

 

blog55a

 

“Gelukkig is het evenement weer zonder incidenten verlopen,” zegt burgemeester Jan Riemersma opgelucht. “Het vraagt elk jaar weer een enorme organisatie. Het hele politiekorps was op de been, er was een EHBO-post ingericht en er stonden veiligheidshalve twee ambulances om de hoek. Ook waren er dit jaar extra bussen ingezet om alles in goede banen te leiden. Vorig jaar klaagden er namelijk mensen over de slechte dienstverlening. Mensen die al eerder wilden komen, konden zoals elk jaar weer kamperen op het weiland van boer Vriesema.”

 

Dankzij de perfecte organisatie heeft iedereen een zakje van de zomerse lekkernij kunnen bemachtigen. De pepernoten zullen nog tot half november in de winkel liggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s