JAN ROOS LIJSTTREKKER BIJ VNL KAN PVV ZETELS GAAN KOSTEN *

 

Jan-Roos-611x328

DEN HAAG – Maandag kondigde VNL, de afsplitsing van PVV, bestaande uit Louis Bontes en Joram van Klaveren, aan dat de zelfbenoemd provocateur en GeenStijl/PowNed verslaggever Jan Roos hun lijsttrekker gaat worden.

Roos, bij het grote publiek bekend als de drijvende kracht achter GeenPeil, is door de partij benaderd, nadat hij te kennen gegeven had toenadering gezocht te hebben bij de VVD en daar niet geaccepteerd werd. Duidelijk is dat Roos bewezen heeft, grote hoeveelheden kiezers te kunnen mobiliseren. En deze mobilisatiekracht is exact wat de splintergroepering van Bontes en Van Klaveren nodig heeft. In de peilingen halen ze nog geen zetel, maar daar kan met de komst van Roos wel eens verandering in komen.

GeenPeil viert 150.000 handtekeningen
2015-09-10 11:51:23 DEN HAAG – Jan Roos viert, op het Plein in Den Haag, dat er 150.000 handtekeningen binnen zijn voor GeenPeil. Het comité GeenPeil is halverwege de benodigde 300.000 handtekeningen om een raadgevend referendum aan te vragen over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. De Tweede Kamer stemde voor dit associatieverdrag. ANP REMKO DE WAAL

Vooral bij rechts georiënteerde jongeren tot 30 jaar is Roos een bekende en populaire verschijning. En politiek zit Roos op één lijn met VNL, zeggen ook beide oud-PVV-Kamerleden.

Jan Roos is afkomstig uit een rood nest, zo heeft hij ooit verklaard. Hij groeide op in weelde, althans in jaren met een goede zomer. Roos’ vader was uitbater van een speeltuin. In jaren met een slechte zomer kwam er nagenoeg geen snee brood op de plank. En, hoewel hij uit een rood nest kwam, geeft hij zelf aan dat hij ‘een hekel heeft aan links’. Exact wat de rechtse nationalisten nog meer nodig hebben.

De aanhang van de PVV ziet het allemaal met lede ogen aan. Het nationalistische blog “Liefde voor Holland” plaatste, zodra het nieuws bekend was, een poll:

Jan Roos wordt mogelijk de nieuwe lijsttrekker van VNL VoorNederland, wat vind jij hiervan?!??

  1. Geweldig nieuws, Jan Roos deed het prima als journalist en als voortrekker van t GeenPeil referendum

  2. Slecht nieuws: Dit betekent tweespalt tussen VNL en de PVV, en daar gaat links van profiteren

  3. Anders,…

 

Het merendeel van de respondenten reageerden met mogelijkheid B. Men is bang dat de PVV zetels gaat verliezen ten koste van VNL. Dat de de PVV destijds op exact dezelfde wijze in de Tweede Kamer terecht is gekomen, wordt gemakshalve vergeten. En “links” mag uiteraard niet profiteren van de versplintering van rechts. Andersom is uiteraard geen enkel probleem.

Al met al konden het wel eens een heet najaar en een hete winter worden in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Wij van Échte Lifde voor Holland houden u uiteraard op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s